Freedom Run

Op zondag 23 oktober 2016 organiseert Stichting 18 september de Freedom Run met als afstanden 6 of 10 kilometer.

Plaats van handeling is de prachtige groene omgeving tussen Eindhoven Noord, Best en Son. U loopt over het landingsterrein rond de Paulushoef. Dit is de exacte plaats waar de bevrijding van Nederland op 17 september 1944 begon. Een historische locatie met als start en finish het museum De Bevrijdende Vleugels.

 

Bewegen brengt mensen samen en zorgt individueel voor een betere balans tussen lichaam en geest.

De eerste editie van de Freedom Run vond plaats op 25 oktober 2015 en bleek een groot succes te zijn. Een enquête  onder de deelnemers in 2015 leverde een score op van 4,7 op een schaal van 0 – 5.

 

Het prachtige gebied tussen Eindhoven Noord, Son en Best is uniek én historische grond. Dit is de plaats waar op 17 september 1944 de bevrijding van Brabant begon. Honderden Waco zweefvliegtuigen met duizenden geallieerde bevrijders werden gedropt op en rondom dit terrein.

Een stuk van onze mooie provincie Brabant waar de Stichting 18 september historie en sport samen laat komen. Op zondag 23 oktober 2016 wordt aan de Sonseweg 39 in Best, rond het terrein van het museum Bevrijdende Vleugels en de Paulushoef, een recreatieve loop gehouden. De afstand van de Freedom Run bedraagt 6 of 10 kilometer. De start is vanaf 11.30 uur

 

  • Parkeren: Er is voldoende gratis parkeergelegenheid op het terrein van het museum ‘De Bevrijdende Vleugels’.
  • Finishcertificaat: wordt als herinnering per e-mail toegezonden.
  • Kleed- en douchegelegenheid: niet aanwezig. Tassen kunnen binnen worden achtergelaten in de speciale evenement accommodatie (niet bewaakt) of in de eigen auto.
  • Toiletten: aanwezig.
  • EHBO: aanwezig.
  • Startnummer: kan worden afgehaald op naam. Inschrijving op 23 oktober is mogelijk tot 30 minuten voor de start, de extra kosten hiervan bedragen 3 euro per afstand.
  • Startvakken: één startvak. Snelle lopers graag vooraan en de langzameren svp achteraan
  • Tijdsaanduiding: een wedstrijdklok staat bij het start-finishpunt. Er is geen tijdregistratie per loper.
  • Verzorging: er is een waterpost aanwezig en fruit na de finish. In de evenement accommodatie zijn voor eigen rekening drank & broodjes te koop.
  • Fans: zijn van harte welkom in de evenement accommodatie en aan het parkoers. Volwassenen en kinderen dienen zich niet op het parkoers te begeven om lopers niet te hinderen en gevaarlijke situaties te voorkomen! Jonge kinderen hebben speelgelegenheid in de speeltuin. Er is geen kinderoppas aanwezig!

 

Stichting 18 september
www.stichting18september.nl
Museum Bevrijdende Vleugels
www.bevrijdendevleugels.com

 

Locatie:

Datum: 23 oktober 2016

Start: 13:30 (geopend vanaf 10:30)

Locatie: Museum Bevrijdende Vleugels

Adres: Sonseweg 39, 5681 BH Best

 

Delen op Social Media: